top of page

Welkom in het zuiden van Oost-België!

Landschappen, cultuur, infrastructuur -

in het drielandenpunt tussen België, Duitsland en Luxemburg

er is veel te beleven!

shutterstock_1809825001.jpg

WANDELEN

Wandelen in Oost-België betekent puur wandelgenot in prachtige natuurlandschappen. Het zijn de verschillende profielen van de regio Eifel-Ardennen en de unieke natuurlandschappen die nooit verveling laten ontstaan.

 

Met de online wandelrouteplanner en de GO East Belgium app is het eenvoudig om een wandeling te plannen. Op de kaart vindt u het complete netwerk van wandelroutes in Oost-België.

Design ohne Titel.jpg

MOUNTAINBIKING

3.900 meter hoogte, 176 kilometer, ongelooflijke uitgestrektheid: De Stoneman Arduenna is een exclusieve mountainbike-ervaring in Oost-België.

 

Ons vakantiehuis ligt heel dicht bij de route en heeft alles wat u nodig heeft om uw fiets schoon te maken en te onderhouden. 

 

In samenwerking met een meervoudige Stoneman finisher, bieden wij ook begeleide mountainbike tochten aan in de regio. 

RAVeL

Alster Cottage ligt op slechts enkele kilometers afstand van het fiets- en wandelroutenetwerk RAVeL. De comfortabele en veilige paden zijn voornamelijk aangelegd op voormalige spoorlijnen.

 

Met het RAVeL-netwerk van paden en fietsroutes kunt u op uw gemak meer dan 2000 km door Wallonië afleggen en grote steden, landelijke gebieden en beschermde natuurgebieden ontdekken!

U kunt bij de Tourist Info Burg-Reuland ook fietsen, e-bikes en e-mountainbikes huren tegen een redelijke prijs. 

shutterstock_1809825007.jpg

ACTION & FUN

Het East Belgian Action & Fun Centre in Grüfflingen ligt op slechts 5 km van de Alster Cottage.

 

De indoor kartbaan is een van de mooiste in zijn soort. Het is verbonden met een moderne taverne met een prachtig uitzicht op de renbaan.

Naast karten zijn hier nog vele andere activiteiten mogelijk: bowlen, Escape Room, lasergamen, sumo, rodeo, en nog veel meer.

Een bezoek is in ieder geval de moeite waard. 

Actioncenter.jpg
Mared Indoor

INDOOR SPEELPLAATS

Vlak bij de Luxemburgse grens, op ongeveer 11 kilometer van Alster, ligt speelparadijs Mared Indoor.

 

Mared Indoor is de perfecte bestemming voor gezinnen met kinderen op regenachtige dagen. 

Het is gelegen in de directe nabijheid van talrijke winkels en het bezoek kan uitstekend worden gecombineerd met een dagje winkelen. Het grote Knauf shoppingcenter met zijn vele winkels en boetieks ligt net aan de overkant van de weg.

SHOPPING

Of u nu boodschappen wilt doen, kleding wilt kopen of andere boodschappen wilt doen, met de auto bent u in een mum van tijd bij tal van winkels en entreecentra:

​​

Shopping.jpg
Restaurants.jpg

RESTAURANTS

In Oost-België zijn plezier en gastvrijheid springlevend. De chef-koks van de regio leggen de nadruk op smaak van hoge kwaliteit en lokale producten. Het aanbod varieert van traditionele, regionale gerechten tot innovatieve topgerechten. Verwen uw smaakpapillen in de restaurants bij ons in de buurt:

CINEMA

Een bezoek aan de bioscoop kan ook deel uitmaken van de perfecte ontspannende vakantie. Afgesloten van de buitenwereld, kunt u achterover leunen en genieten van de film van uw keuze. 

 

De volgende bioscopen liggen op korte rijafstand:

Kinos.jpg
Wasserspaß.jpg

ZWEMBADEN

Een bezoek aan het zwembad is leuk voor het hele gezin. 

 

U kunt de volgende zwembaden bereiken na een korte rit:

BEZIENSWAARDIGHEDEN

De regio rond het Alster Cottage biedt ontdekkingsreizigers en avonturiers een verscheidenheid aan bezienswaardigheden en monumenten. 

 

Hieronder is slechts een kleine selectie:

Schloss Vianden.jpg
Abtei Stavelot

MUSEA

ANDERE BESTEMMINGEN

Op de volgende pagina's vindt u meer informatie over excursiebestemmingen en evenementen in de regio:

Trödelmarkt
Kühe

ONTDEK DE BOERDERIJ

De Alster Cottage ligt in de onmiddellijke nabijheid van onze boerderij met melkkoeien en zoogkoeien. Op verzoek laten wij u graag zien hoe onze dieren worden gefokt en gehouden of hoe wij onze akkers bewerken. 

 

Het is ons een genoegen u kennis te laten maken met de voedselproductie op onze boerderij. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen als u meer wilt weten.

bottom of page